Idrettsfag ut på tur

Elever fra vg1, vg2 og vg3 Idrettsfag på Eidsvoll vgs dro ut på høsttur til Holsjøen, Rondane og Femund

Tekst: Ane Victoria Mällberg

Da var skoleåret godt i gang, og elevene på idrettsfag har gjennomført turer på alle trinn. Godt å starte skoleåret med gode opplevelser sammen som bygger et godt miljø for resten av året.

VG1

For første klasse er dette ekstra viktig med nye klassekamerater og lærere. De startet med tur til Søndre Holsjøen. Hovedmålet på denne turen var å finne en egnet leirplass til en natts overnatting ute i naturen, sporfri ferdsel og matlaging ute. Både elever og lærere var godt fornøyde med turen.

VG2

Vg2 elevene tok turen til vakre Rondane. Dette er en av høydepunktene av turer elevene får oppleve på idrettsfag. Tre dager gåtur fra Mysuseter til Per-Gynt hytta, videre til Rondvassbu og ned til Spranget. Elevene fikk også mulighet til topptur til Storronden for nydelig utsikt og turopplevelse i Norges eldste nasjonalpark.

VG3

På samme tid tok Vg3 elevene seg en tur til Femund på kanotur. En fantastisk tur med mye moro og opplevelser. Vi overnattet ved gode, gamle Bursjøen der vi hadde kameratredning første dagen. De neste dagene hadde vi fine padleturer til Håan, Glen og Store Gunnarsjøen.
Elevene fikk oppleve og løse utfordringer gjennom tuneller, over stein og smale veier.
Turens høydepunkt er årets kokkekamp hvor elevene må tilberede og presentere en tre retters middag, hvor maten må lages ute på bål eller stormkjøkken.
Vi ble som alltid veldig imponert over matlagingskunnskapene og kreativiteten til elevene.

Vel hjemme er vi alle fornøyd med høstens turer, og gleder oss allerede til å pakke sekken på nyåret igjen. Flinke elever, spennende og fine naturopplevelser har gitt en god start på høsten.

Takk for turene.