Vil du bli låsesmed?

Utdanningsprogrammene elektrofag og teknikk og industriell produksjon leder fram til yrket som låsesmed.

Låsesmed Ingeborg Haukerud besøkte nylig Eidsvoll videregående skole og snakket om låsesmedfaget til elever på elektrofag og teknikk og industriell produksjon.

Som låsesmed jobber du med ulike typer sikkerhetsløsninger i privatboliger, næringsbygg og i det offentlige. Oppgavene er alt fra arbeid med tradisjonelle lås til avanserte tekniske løsninger. En låsesmed jobber både med tre, metall og elektro og bør ha teknisk innsikt og evne til praktisk arbeid.

Det er tre års læretid for å bli låsesmed. Låsesmedfaget er en av retningene elevene kan velge etter at de har gjennomført vg1 teknikk og industriell produksjon eller vg1 elektrofag.