Grønn økning i årets skolevalg

Resultatene fra skolevalget ved Eidsvoll videregående skole 3. september er klare. Arbeiderpartiet fikk desidert flest stemmer. Den største økningen siden forrige valg finner vi imidlertid hos Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

Tendensene ved Eidsvoll vgs stemmer slik overens med resultatene på landsbasis. Både Arbeiderpartiet og Høyre har gått kraftig tilbake. Høyre var nest største parti ved Eidsvoll vgs ved forrige valg, og ligger nå på en fjerdeplass.

Valgdeltakelsen var på 64,4%, en økning både fra forrige valg og valget i 2015.

Resultater:
Arbeiderpartiet 24.1%
Venstre 15.8%
Miljøpartiet De Grønne 14.3%
Høyre 10.1%
Sosialistisk Venstreparti 7.1%
Fremskrittspartiet 6.2%
Senterpartiet 5.7%
Rødt 5.4%
Piratpartiet 3.9%
Kristelig Folkeparti 2.7%
Folkeaksjonen nei til mer bompenger 2.2%
Pensjonistpartiet 1.0%
Liberalistene 0.5%
Alliansen 0.5%
Demokratene i Norge 0.2%
Helsepartiet 0.2%

Valg i praksis

Aster H. Degefu er elevregjeringsmedlem og elev i faget Politikk og menneskerettigheter. Jens Ola Lundstad er lærer i faget. Foto: Julie Holdal Hansen / Eidsvoll vgs

Elevene i faget Politikk og menneskerettigheter har passende nok «Valgordninger i Norge» som emne i disse dager. Elevene i faget sto derfor for gjennomføringen av valget sammen med elevene fra Elevregjeringen.

Resultater fra skolevalg i 2017

Resultater fra skolevalg i 2015