Tre tips til deg som skal søke høyere utdanning

15. april er fristen for å søke om studieplass ved landets høyskoler og universitet. Rådgiver Hanne Østby gir råd til deg som skal søke.

Se videoen med Hanne på vår facebookside!

 

Som rådgiver loser Østby elevene ved Eidsvoll videregående igjennom prosessen med å stake ut veien videre etter tretten års skolegang. 

- Jeg har tips til deg som skal søke høyere utdanning, forteller Hanne:

1. Veien blir til mens du går

Senk skuldrene. Valgene du tar nå er mulig å endre og justere underveis. 

2. Viktige tidsfrister

På nettsidene til Samordna opptak finner du oversikt over viktige tidsfrister og datoer. Søknadsfristen for de fleste studier er 15. april.

3. Søk studier selv om du har andre planer

Kanskje har du tenkt deg i forsvaret til høsten? Eller skal du heller jobbe et år? Søk likevel studieplass. Kommer du inn i forsvaret har du mulighet til å fryse studieplassen i ett år. Kanskje ombestemmer du deg mellom 15. april og august. Søk studieplass, så har du en plan B. 

 

Et siste tips for deg som ikke har bestemt deg

En god ressurs for å orientere seg i de ulike mulighetene er sidene til utdanning.no. Dette er en nasjonal portal med informasjon om utdanning og yrker. Her får du oversikt over mer enn 8000 utdanninger i Norge. Søk opp yrket eller utdanningen du er interessert i, velg studiested og les mer på studiets hjemmeside. Her vil du få oversikt over studiets oppbygning og mer konkret om hva du faktisk skal lære. Slik kan det bli lettere å vite om studiet er det riktige for deg, avslutter Østby.  

Kontaktperson

Hanne Iren Østby

Rådgiver

E-post Hanne.Iren.Ostby@eidsvoll.vgs.no