Moderne teknisk utstyr på vår TIP-avdeling

Elevene på utdanningsprogrammet teknikk og industriell produksjon(TIP) på Eidsvoll videregåede skole kan boltre seg i teknisk utstyr av høy kvalitet.

Her går det en god blanding av gutter og jenter som har det til felles at de er interessert i å arbeide med teknikk, mekanikk og kjøretøy. Siste innkjøp var en CNC-fresemaskin som er en plasmaskjærer som kan skjære i materialer for å lage former og mønstre. Den kan også brukes til lasergravering. På TIP har elevene stor variasjon i oppgavene og lærer blant annet om sveising innen både migmag-, TIG-, elektrode-, gass- og rørtrådssveis.

Nylig var også en elev i utplassering hos Ringnes i Nittedal. Hos Ringnes er automatisering avgjørende for en smidig produksjon, og Leon Sedelmayer fra TIP-linjen på Eidsvoll vgs lærte mye om automatiseringsfaget. Erfaringen herfra var både gøy og lærerik, sier Leon.

Som elev ved teknikk og industriell produksjon (TIP) får du en bred teknisk fagplattform basert på en praktisk, variert og teknisk opplæring. Du får en grunnleggende forståelse av en produksjonsprosess og et innblikk i hvor viktig sikkerhet er i arbeidet.

Som elev på TIP er det også populært å ta service på egen ATV/moped, og i disse dager freser de blant annet ut tøffe skilt i metall til skolens Bomberom. Bomberommet er et stort fellesareal for fellesskap og sosial aktivitet for alle skolens elever. Her kan de spille bordtennis, air-hockey og være sammen med skolens miljøarbeidere.