Elever på elektrofag besøkte 22. juli-senteret

Elevene på vg2 elektro ved Eidsvoll videregående skole besøkte 22. juli-senteret i Oslo onsdag 16. januar. Fagdagen i samfunnsfag ble tilbrakt på læringssenteret som formidler kunnskap om terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

Senteret er lokalisert i Høyblokka i Regjeringskvartalet. Elevene befant seg dermed på åstedet for den ene terrorhandlingen og fikk med egne øyne se de massive ødeleggelsene på bygningene.

- Lærerik opplevelse

Gjennom besøket fikk elevene kunnskap om selve handlingene. Like viktig var det at de ble utfordret på å tenke over hvorfor de bør kjenne til 22. juli-hendelsene og hva de kan lære for framtida.

- Verten var veldig flink og kunnskapsrik, påpekte Ole Anders Walstad Jensen og fikk støtte fra medelever.
- Det var en lærerik opplevelse som gir innsikt i terrorhendelsene 22. juli, konkluderte Marcus Westerås.