Gjennom nåløyet for andre året på rad

Tysklærer Ingunn Håset kan for andre året på rad sende en av sine elever på studieopphold til Tyskland. Bendik Brodshaug fra Eidsvoll videregående skole har vært så heldig å bli tatt ut som en av fem elever i fra Norge.

«Internationales Preisträgerprogram» er et studieopphold som tildeles elever som har utmerket seg i tyskfaget. I begynnelsen av april ble det klart at Bendik Brodshaug, elev i Vg2 studiespesialisering, som en av fem norske elever har fått tildelt stipend for å delta på et tyskfaglig opplegg i Tyskland til sommeren. Konkurransen ble formidlet gjennom Senter for internasjonalisering av utdanning og Akershus fylkeskommune.

Oppholdet varer i fire uker og omfatter blant annet skolegang ved et gymnas. Bendik skal bo fjorten dager hos en vertsfamilie. Deretter blir det en rundreise i Tyskland sammen med elever fra mange andre land.

- Jeg er strålende fornøyd over Ingunns engasjement i nomineringen av tyskeleven sin, sier rektor Ingvild Askheim. Rektor er også imponert over Bendiks prestasjoner i tyskfaget.

Tysklæreren nominerte også Henrik Andreas Bratli til dette stipendet i 2017, og i år er det Bendik sin tur til å dra til Tyskland.