Frokost på amerikansk vis på helse- og oppvekstfag

Frokost stod på timeplanen i de to vg1-klassene i helse- og oppvekstfag noen morgentimer i februar. Opplegget var del av et tverrfaglig samarbeid mellom engelsk og helsefremmende arbeid.

I faget helsefremmende arbeid har elevene jobbet med kosthold og helse i flere uker. I engelsk har amerikansk og engelsk kultur, geografi, livsstil, og deriblant kosthold, blitt studert nærmere. Å lage frokostretter fra nettopp USA og England var derfor en god avslutning på dette tverrfaglige prosjektet.

Engelsklærer Siv H. Mohseni forteller at elevene også har jobbet med ord og fagbegreper knyttet til frokost og matlagning.

Gode erfaringer fra tverrfaglig samarbeid

Kamilla Olea Mortensen i 1HEB lager BLT-sandwich.
Julie Holdal Hansen/Eidsvoll vgs

Lærer i engelsk Karoline B. Høgda forteller at et lignende prosjekt ble gjennomført i fjor med gode resultater, og derfor ønsket lærerne å gjennomføre et tverrfaglig opplegg også i år.

Refleksjon omkring hvordan rettene kan lages mer eller mindre sunne er en del av oppgaven. Helsefaglærer Edel K. Havnes minner om at hun gjerne vil høre mer om de ernæringsmessige valgene elevene har tatt i valg av retter.

Sunnhet er kanskje ikke det første vi forbinder amerikanske og engelske frokostretter med, men at de så fristende ut var det liten tvil om.