1STB besøker Stortinget

1STB besøkte Stortinget

Elevene brukte fagdagen i samfunnsfag for å lære om demokratiske prosesser i minitinget. Dette sammen med faglærer Hanne Strømberg.

Sanne og Birgitte går siste året på idrettlinja. De har begge planen klar for høsten.

Veien videre for Vg3-elevene

På søndag er det søknadsfrist på de fleste av landets høyskoler og universitet. Ved Eidsvoll videregående har elevene fått grundig veiledning fram mot fristen. Har skolens Vg3-elever planene klare?

Bendik Brodshaug fikk språkstipend etter å ha blitt nominert av sin tysklærer Ingunn Håset.

Gjennom nåløyet for andre året på rad

Tysklærer Ingunn Håset kan for andre året på rad sende en av sine elever på studieopphold til Tyskland. Bendik Brodshaug fra Eidsvoll videregående skole har vært så heldig å bli tatt ut som en av fem elever i fra Norge.

Solobservatoriet på Harestua. Her ser vi selve tårnet med sol teleskopet.

Tur til Solobservatoriet på Harestua

Tirsdag 13. februar reiste elever i fagene fysikk 1 og geofagX til Harestua for å studere verdensrommet og geologien i Oslofeltet. Ekskursjonen inkluderte også en natt på solobservatoriet. Det var læreplanmålene i astrofysikk og geologi som det ble jobbet med.

Trim Hajrizi, elev i kjøretøyklasse ved Eidsvoll videregående skole, er i gang med sin oppgave.

De konkurrerte i sitt yrkesfag

Fylkesmesterskap i kjøretøy og tømrerfaget har satt fokus på yrkesfagene, og engasjerte elever har fått vise sine ferdigheter.

Dominika Bala, Tobias Linding Smedsrud, Albert Furuseth, Melissa Özbek Johansen og Birita Jung Eysturoy presenterer sin skoleavis.

Utforsket bærekraftig utvikling

Vg1-klassene på studiespesialisering har den siste måneden jobbet med temaet bærekraftig utvikling i norsk og samfunnsfag.

Hva er så spesielt med Kina?

Masterstudent Dragana Grulovic inspirerte elever i Vg1 studiespesialisering med sitt foredrag om Kina og innblikk i studiet ved Universitetet i Oslo.

Mélanie Dahl som var med elevene etter lunsj for å lære fransk gjennom skuespill og lek.

Fagdag i fransk

Målet med denne dagen var å øve på fransk gjennom lek, quiz, uttaleøvinger og korte kafé-scener.

Konsentrerte elever murer med teglstein.

Murerkurs og rekruttering til bygg- og anleggsteknikk

Det er viktig å øke interessen for yrkesfagene, for å få flere elever til å søke yrkesfaglig utdanning og med det dekke et framtidig behov for kompetanse i arbeidslivet.

Bennyn Al-Kelaby og Ayan M. M. Mohamud legger her siste hånd på verket.

Frokost på amerikansk vis på helse- og oppvekstfag

Frokost stod på timeplanen i de to vg1-klassene i helse- og oppvekstfag noen morgentimer i februar. Opplegget var del av et tverrfaglig samarbeid mellom engelsk og helsefremmende arbeid.